Logo Antoinette Bolt

Relatieproblemen.

De meeste relaties beginnen heel gemakkelijk, verliefd, een periode waarin alles vanzelf lijkt te gaan. Het is dan niet voor te stellen dat het ooit anders kan zijn. Maar er kan een tijd komen dat de liefde helemaal niet meer zo vanzelfsprekend is, het lijkt wel verdampt te zijn, of ergens kwijtgeraakt, het gaat niet meer, en je weet niet waarom. En je komt er samen niet meer uit.

Voordat je aan een partner-relatie begint, ben je al gevormd in je gezin van herkomst en alles wat je verder aan levenservaring hebt opgedaan. De meeste mensen lopen zo ook kwetsbaarheden op, die ook meegenomen worden in de relatie. Dat kan leiden tot schreefgroei en verwijdering, terwijl geen van beide partners dat wil.

Een relatietherapie kan helpen om beter te leren begrijpen wat er gebeurt tussen jullie twee, en waar en waarom het soms niet loopt, en uiteindelijk kan het helpen om elkaar weer terug te vinden. Een voorwaarde is wel dat beide partners in gesprek willen gaan en bereid zijn te kijken naar, en na te denken over zichzelf.