Logo Antoinette Bolt

Psychologische hulp bij problemen.

 

Geen leven verloopt zonder problemen. De meeste problemen kunt u zelf vaak wel oplossen, al dan niet met hulp van mensen om u heen, of worden na verloop van tijd minder. Maar soms is er meer nodig.

Soms kunt u last hebben van klachten die niet over gaan en zelfs erger worden. Of uw klachten zijn niet zo heel hevig, maar komen wel steeds terug. In die gevallen kan het goed zijn om hulp van een psycholoog te zoeken. U hoeft daarvoor nog niet helemaal vastgelopen te zijn. Voor de meeste psychische klachten geldt ook, dat hoe eerder u erbij bent, hoe beter de klachten te behandelen zijn

Veel mensen vinden het een hele stap, om naar een psycholoog te gaan.  In de praktijk valt het echter reuze mee en een behandeling hoeft ook helemaal niet altijd lang te duren. Soms heeft u gewoon even hulp nodig om het daarna weer zelf te kunnen. U kunt zich bij mij aanmelden zonder verwijzing van de huisarts, dat maakt de drempel wellicht ook lager.

 

Op deze website zijn een heel aantal klachten beschreven. Misschien herkent u zich hierin, helemaal of gedeeltelijk. Of misschien herkent u dingen in meerdere beschreven klachten. Mensen die burn-out zijn, voelen zich vaak ook somber en depressief, of angstig, bijvoorbeeld. Het kan ook zijn dat u de klachten die op de website beschreven zijn niet herkent, maar dat u toch ergens last van heeft, of ergens mee zit. De klachten op deze website zijn ook maar voorbeelden. Veel voorkomende problemen die niet beschreven zijn, zijn (bijvoorbeeld), relatieproblemen, eetproblemen, onzekerheid, verslavingsproblemen, piekeren, problemen met de opvoeding van uw kinderen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u klachten heeft, maar dat u zelf niet goed weet wat het is, dat u er (nog) geen woorden aan kunt geven.

 

Wie ik niet kan behandelen

Er zijn ook cliënten die ik niet kan behandelen. Dat zijn cliënten die jonger zijn dan 18 jaar, ik behandel alleen volwassenen. Verder kan ik geen cliënten helpen die opgenomen moeten worden, of erg crisisgevoelig zijn. Ik behandel alleen ambulant. Verder kan ik geen cliënten behandelen met ernstige agressieproblematiek of psychotische problemen. Cliënten die bekend zijn binnen een forensisch kader kan ik ook niet behandelen.