Logo Antoinette Bolt

We bespreken samen welke behandeling het beste bij u past, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

U kunt met mij contact opnemen per e-mail of telefonisch. Wanneer u mij een e-mail stuurt, zal ik binnen enkele dagen reageren.

Na overleg (telefonisch of eventueel per e-mail), zullen we bepalen of het zinvol is een intakegesprek aan te gaan.

 

Als u bij mij in behandeling komt, dan begint die behandeling met één of twee intakegesprekken van 45 minuten. In de intake wil ik graag naar uw verhaal luisteren. Dat wil zeggen dat ik onder meer graag wil horen wie u bent, hoe uw leven eruit ziet, waar u nu last van heeft, wat de reden is om hulp te zoeken en wat u van een behandeling verwacht of wat u hoopt.

Aan het eind van de intakefase spreken we doelen af van de behandeling en spreken we af hoe frequent de afspraken zullen zijn. Ook kan ik een inschatting maken van het aantal gesprekken dat nodig zal zijn. In het begin van de behandeling zullen de gesprekken meestal wekelijks plaatsvinden, als de klachten minder zijn geworden kunnen de gesprekken – in het algemeen – tweewekelijks plaatsvinden. De meeste mensen zijn met 10 gesprekken al heel goed geholpen.

Ik zal regelmatig vragen hoe het met u gaat, of u baat heeft bij de behandeling en wat u helpt, of juist niet helpt. Na verloop van tijd ontstaat er een moment dat de klachten zijn verminderd en dat u wat u in de therapie heeft geleerd, steeds meer gaat integreren in uw leven. Dat gaat meestal niet in een rechte lijn, maar met vallen en opstaan. Uiteindelijk komt er een vanzelf een moment dat de behandeling beëindigd kan worden. U kunt het dan weer zonder hulp. Soms is het prettig om na een aantal maanden een follow-up gesprek af te spreken.